Een bijzonder bericht voor een bijzondere vraag

Beste bewoners van Poortvliet,

Wij ontvingen op 7 november 2019 van Marlies Heijboer een heel bijzondere vraag en die gaat over een foto van het huis van haar opa Karel Heijboer aan de Zuidstraat 12.

Zij schreef ons:Zuidstraat12

"Mijn opa, Karel Heijboer, is in deze boerderij opgegroeid. Later hebben zijn broer Johannes en zus Mina nog jaren in het huis gewoond. Oudtante Mina woont nog steeds in Poortvliet.
 
Van dit huis is een tekening gemaakt en die heeft jarenlang bij mijn opa en oma in huis gehangen. Mijn opa is ruim 14 jaar geleden overleden, mijn oma afgelopen zomer. Bij het uitzoeken van de spullen is de tekening vergeven aan mijn oom. Mijn vader had hem echter ook heel graag willen hebben. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een foto van de boerderij. Er zijn enkele foto's beschikbaar, de foto die ik meestuur vind ik het mooist, ook vanwege de achtergrond. De foto ademt geschiedenis.
 
De opname is afkomstig uit het gemeente-archief van de gemeente Tholen. Ik heb inmiddels een fotograaf gevonden om de foto te laten vergroten en inlijsten. Het probleem is echter dat het bestand van de foto te klein is voor een foto op het formaat van 30x40 cm. De desbetreffende gemeente-archivaris kan mij hiermee niet verder helpen, omdat ze de foto via via hebben gekregen. Volgens mij hebben ze het origineel niet in bezit.
Daarom ben ik op zoek naar iemand die mij zou kunnen helpen de originele foto te vinden. Hij is in 1960 gemaakt, dus ik weet dat het een behoorlijke uitdaging is. Maar misschien kennen jullie iemand in het dorp die wat foto's in eigen archief heeft? Het mag ook een andere foto zijn van de boerderij. Als die lijkt op dit exemplaar is dat geweldig."
 
Wie kan Marlies helpen? Mail uw naam en e-mailadres aan  en wij zorgen dat uw gegevens bij Marlies komen.
Bij voorbaat dank voor medewerking.